Blog

Örök kedvenc - A fakavics

Viragné Tina
2022.02.27 12:04
Örök kedvenc - A fakavics

Lehet kicsi, lehet nagy kéz...nincs olyan kéz, aki nem érezz késztetést arra, hogy beleturjon egy kosár fakavicsba. Akinek már van tőlünk fakavicsa, tudja milyen érzés...rendezvényeken egész napos kérdés... Bele szabad-e túrni? Mosolygunk, természetesen bele lehet túrni, direkt egy edénnyi fakavics van az asztalon e célból nektek. 

 

De mi is az a fakavics ?

Lassan 20 éve készítek fakavicsokat. Különböző méretű és különböző formájú, főleg fekete dióból készült kavicsszerű fatermékek. Olajjal felület kezelt, amit időnként meg kel ismételni.

 

De mi mindenre használható? 

Lehet egy szép tálban dísz, dekoráció. Ha cseppegtetünk rá néhány csepp illóolajat, kellemes illatot varázsolhatunk, illetve aromaterápiás célokra is tökéletes. 

 

Gyerekeknek rengetegféleképpen használható. A fakavicsokon való állás, vagy taposás, lépkedés fejlesztő hatású lehet, és azon kívül remek móka kicsiknek és nagyoknak. Egy papírra való vonalak, alakok, betűk, számok...rajzolását követően, a gyermeknek remek fejlesztő feladat lehet, az előrajzolt vonalakat fakavicsokkal kirakni. Játszva fejleszti a türelmet, a kitartást, a kéz-szem koordinációt és a koncentrációs képességet. Nagyobb gyerekeknek remek feladat lehet, hogy önállóan képeket rakosgassanak ki. Ez lehet egy lovacska, egy ház..vagy akár betűk is. Nagyobb óvodás, kisiskolás gyermekeknek matematika gyakorlásra is remek kiegészítő eszköz. Számolgatni, melyik nagyobb/melyik kisebb, melyik több /melyik kevesebb...összeadás, kivonás...

 

Remek kiegészítő játék... Erdei kalandoknál út lehet.. De lehet egy dömper rakománya is.... 

 

Így össze foglalva, azt hiszem elmondhatom, hogy nem hiába kedvenc termékek közé sorolhatom, hiszen az egyik legsokoldalubban használható portékánk.